La nostra
història,
la història
del pare

Mena és una empresa familiar, una història de dedicació, perseverança i amor pel servei que oferim.

Tot va començar amb el pare, Francisco Mena Margalef (1937-2023), que dedicà tota la seva vida professional al sector funerari. De ben jove, va ingressar com a comptable en una fàbrica d’articles funeraris a Móra d’Ebre. A mesura que els anys passaven va anar forjant relacions amb les persones que conformaven el cor del sector funerari: els fusters dels pobles. Així, es va convertir en venedor de taüts i articles funeraris a escala nacional.

El següent pas en el seu viatge el va portar a Capçanes, on va decidir fer un salt i establir la seva pròpia fàbrica de taüts. Durant gairebé quatre dècades, aquesta fàbrica va ser l’epicentre de la seva vida.

No obstant això, com en totes les històries, va arribar un moment de canvi. L’entrada de productes funeraris estrangers més mecanitzats i amb preus competitius va desafiar el camí que Francisco havia traçat. Però en lloc de cedir, va saber que era hora d’evolucionar. Així es va conduir l’empresa cap a l’àmbit dels serveis funeraris, servint a les comunitats pròximes.

Tenint en compte les necessitats de les poblacions mitjanes i petites del territori, l’empresa es va enfocar a les sales de vetlla, cèntriques i accessibles, que s’han convertit en un lloc de suport en moments difícils, encarnant el seu compromís amb la comunitat.

L’empresa que Francisco va construir és un reflex del seu esperit: independent, arrelada i profundament compromesa. En un món on les grans corporacions i grups multinacionals dominen el mercat, ell va triar un camí diferent. Va mantenir la seva empresa petita i connectada amb la terra que la va veure créixer, evitant el parany de la poca personalitat i la desconnexió.

Des de fa 15 anys, la seva filla i un equip de col·laboradors seguim el seu llegat amb humilitat i orgull. Continuem servint a les nostres comunitats, honrant la tradició i la dedicació que el pare ens va deixar.